AKTUELNO

Savršen desert!

Sastojci: brašno, jaja - 3 komada, šećer - 1 kašika, maslac - 200 gr, vasac - 100 gr, mleko - 1 kašika, mak - 2 kašike, orasi - 100 gr, šećer - 100 gr, tamna čokolada - 1 tabla.

Rolat sa makom i orasima je neverovatno ukusna, sočan i mirisan. Peče se zamotan u papir tako da se testo tokom pečenja ne podiže i rolat dobro održava svoj oblik.

Zagrejte mleko, dodajte kvasac i 3 kašike šećera. Pustite da naraste. Brašno sipajte na sto, napravite rupu u sredini, dodajte omekšali puter, jaja i ulijte kvasac sa mlekom. Testo dobro izmesite i ostavite na toplom mestu da odstoji.     

Mak prelijte kipućom vodom i šećerom. Sitno naseckati orahe i pomešati sa makovim semenkama. Testo rastanjite debljime 0,5 cm, namažite rastopljenim maslacem i stavite nadev.     

Urolajte rolnu i ostavite pola sata da  naraste.  Pecite u rerni na 180 ℃ sat vremena. Na pari rastopite čokoladu i namažite ohlađeni rolat. Pospite orasima.

#Recept

'