AKTUELNO

Palačinke su većini ljudi omiljena poslastica, a rado ih jedemo i u slanoj varijanti. Nije posebna filozofija napraviti ih, no one savršeno ispečene, sočne, vazdušaste, koje se tope u ustima samo pravi majstori umeju da zgotove.

Ipak, postoji niz trikova koji će vam pomoći u cilju da servirate najbolje palačinke, nit žilave nit prepečene, a jedan od istih ovih dana obilazi Internet.

Reč je o "tajnom" dodatku koji palačinke pretvara u kulinarsko remek delo, a reč je o masnoći od slanine, iako to pomalo čudno zvuči.

A kako se uopste čuva i skladišti ova mast? Jednostavno je - ispršite slaninu na masti u tiganju, a potom izvadite slaninu i ostavite oko 30-ak minuta preostali sadržaj u tiganju da se ohladi. Potom mast procedite kroz cediljku u čistu teglicu. Sačekajte da se ohladi i stvrdne, pa tek onda zatvorite teglicu. Tako pripremljenu mast čuvajte u frižideru.

A kada dođe red na palačinke, umesto ulja ili maslica, tiganj premažite ovom mašću! Biće mekane i sočne iznutra, a hrskave po ivicama - baš onakve kakve želimo da budu!

#Palačinka

#Recept

'