AKTUELNO

Prijatno!

Potrebno je:

2 veća komada pilećih grudi, 250 g šampinjona, 170 g mocarele, 100 ml pavlake za kuvanje, 70 g tvrdog žutog sira, po 3 kašike maslinovog ulja i proprženog susama, so, biber

Oba komada mesa isecite na po 4-6 šnicli, svaku posolite i pobiberite i, na dve kašike ulja, sa obe strane ispržite u tiganju. Na preostalom ulju, u drugom tiganju, posolite i pobiberite šampinjone isečene na listiće i dinstajte ih.

Gotovi su kad voda ispari. U četvrtastu posudu prvo poslažite polovinu šnicli, potom prelijte šampinjone, na njih stavite mocarelu isečenu na krugove, zatim poređajte ostatak šnicli, pospite ih susamom, prelijte pavlakom i po vrhu pospite narendani tvrdi sir. Pecite 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

#Piletina

#mocarela

'