AKTUELNO

Prste da poližete!

Priprema:

1 kg pasulja tetovca

1,2 kg crnog luka

200 g šargarepe

100 g paštrnaka

100 g korena peršuna

1,5 dl ulja

5 g bibera u zrnu

10 g belog luka

10 g tucane paprike

1,5 dl kuvanog paradajza

15 g soli

10 g mlevenog bibera

Veza lista peršuna

3 paradajza

Priprema:

Pasulj sipajte u šerpu, prelijte toplom vodom i stavite na vatru da proključa. Zatim vodu odaspite, pasulj isperite, pa ga prelijte svežom vodom, dodajte biber u zrnu, kilogram crnog luka sečenog na rebarca, šargarepu, koren peršuna i paštrnaka, isečene na kolutove.

Kada pasulj bude skoro kuvan, sklonite šerpu s vatre. Dodajte u pasulj tucanu ljutu papričicu, promešajte i nalijte kuvanim paradajzom, začinite solju, biberom i seckanim peršunovim listom.

Na vrelom ulju ispržite 200 grama crnog luka isečenog na rebarca, pa kada omekša, dodajte iseckan beli luk, još malo propržite i zapržite pasulj. Vratite na vatru da proključa (pet minuta) i po potrebi doterajte ukus. Zatim pasulj preručite u zemljanu činiju, po njemu poređajte kolutove paradajza, pospite seckanim peršunovim lišćem i zapecite u već zagrejanoj rerni.

Prijatno!

#pasulj

'