AKTUELNO

Vreme je za nove ukuse koji otvaraju sveže poglede na svet.

Potrebno je:

Za marinadu:

50 ml ulja

1 kašičica meda ili smeđeg šećera

3-4 čena belog luka seckanog

crvena začinska paprika

crvena ljuta seckana paprika (po želji više kom.)

so

biber

origano sok od pola limuna (može i kora)

Za recept treba još:

- 1/2 kg mlade junetine ili teletine

- 5-6 paprika po mogućstvu crvene 

Foto: Pixabay.com

- 2 glavice crnog luka i malo cimeta (mala šipka)

- 200-300 gr oljuštenog paradajza na kocke

- 100 gr kuvanog crvenog pasulja

- još malo ulja i soli

Priprema: Krmenadle malo izlupati premazati uljem i malo ih zapeći u tiganju na vrlo malo ulja da porumene.

Meso se može iseći na kocke a može se koristiti i celi komadi. Luk i papriku iseći na krupno.

Marinadu dobro izmešati pa u nju ubaciti meso i povrće i sve izjednačiti. Može se još malo posoliti i pouljiti. Paradajz ide odozgo. Pokriti aluminiskom folijom pa peći na 190 stepeni oko sat vremena. Pred kraj otkriti i dodati pasulj. Vratiti u rernu.

#Meso

#Recept

#đuveč

'