AKTUELNO

Postoji način da pojednostavite skidanje kore pomorandže. Deluje kao trik, ali onaj za koji vam nisu potrebne mađioničarske veštine, već kašika.

Ponekad, kada poželite da pojedete pomorandžu, dešava se da vas prođe volja za njom jer skidanje kore ne ide lako. Raspada se u milion delova. Ili, recimo, prejako gurnete prst u koru kako biste otpočeli da je ljuštite, pa ovaj sočan plod iznenada pusti sok svuda oko vas.

Na sreću, postoji način da pojednostavite skidanje kore. Deluje kao trik, ali onaj za koji vam nisu potrebne mađioničarske veštine, već kašika. Da, kašika!

Najpre nožićem zarežite koru po sredini pomorandže, kao da odvajate dve polulopte. Onda gurnite prst sasvim malo kako biste na jednom mestu razdvojili koru od "mesa", i tu zavucite vrh kašike i njome pažljivo kružite oko pomorandže. Tako ćete dobiti koru polovine pomorandže u komadu. Preostaje vam da isto uradite i sa drugom polovinom.

#Recept

'