AKTUELNO

Prijatno!

Sastojci: 2 glavice belog luka, 6 kašika maslinovog ulja, 500 grama testenine, 1 kašičica soli, 1/2 kašičica mlevenog crnog bibera, 15 grama svežeg peršuna, 25 grama parmezana, 1/4 kašičice čili papričice

Priprema: Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te odsecite vrh s obe glavice belog luka. Svaku glavicu stavite na aluminijsku foliju i prelijte ih kašikom maslinovog ulja. Zamotajte beli luk u foliju tako da iseckana strana stoji prema gore. Stavite beli luk na lim za pečenje i pecite sat vremena, kad beli luk bude pečen, izvadite ga i jednu glavicu grubo naseckajte nožem, a drugu ostavite celu.

U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dodajte preostale četiri kašike maslinovog ulja, naseckani beli luk, čili papričice, so i biber Pecite dva do tri minuta.Dodajte kuvanu testeninu i drugu glavicu belog luka, te dobro ocedite. Kuvajte još pet minuta, pa ugasite vatru i dodajte peršun i parmezan. Dobro promešajte i odmah poslužite. 

#Beli luk

#Špagete