AKTUELNO

Prija i na najvećim vrućinama

Sastojci: 900 g boranije, 300 g piletine (po želji, može i bez mesa), 1 glavica crnog luka, 50-100 ml ulja, 1 kašika suvog začina, 2 pune kašike kisele pavlake, 1 jaje, biber, beli luk u prahu, peršunov list.

Kada boranija provri dodati meso isečeno na kockice (sve će se skuvati kada iboranija). Ostaviti polupoklopljeno na srednjoj vatri da se kuva 30 minuta. 

Posle 30 minuta proveriti da li je boranija kuvana. Ukoliko boranija nije kuvana doliti još vode i nastaviti kuvanje, a ukoliko jeste dozirajte količinu vode poželji. Dodajte beli luk, biber, peršun (ili kombinaciju začina po želji). Umutiti jaje i pavlaku sa malo hladne vode. Izmaći sa vatre šerpu sa boranijom pa dodati jaje i pavlaku i promešati. Probati, ukoliko je potrebno dosoliti ili dodati začine.Servirati toplo.

#Recept