Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći.
Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
500 grama glatkog belog brašna3 kašičice praška za pecivo250 grama svežeg sira1 dcl mleka1 dcl ulja2 belanca2 kašičice soližumance za premazivanje
Foto: Wikipedia.org/Petar Milošević
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo. Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla. Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.
Autor: Pink.rs