AKTUELNO

Novac je većim delom namenjen za zaštitu životne sredine.

Evropska unija (EU) dodelila je Crnoj Gori 22,9 miliona evra za reforme u okviru evropskih integracija, saopšteno je danas iz Delegacije EU u Podgorici

Novac je namenjen zaštiti životne sredine i jačanju konkurentnosti i deo je šireg programa podrške EU Crnoj Gori u iznosu od 270 miliona evra koja je odredjena za period do 2020. godine.

- Ovu investiciju prati i odgovornost - kada EU ulaže novac svojih poreskih obveznika, želi da dobije nešto i zauzvrat. U ovom slučaju, želimo da vidimo održiv bilans rezultata reformi koji će promeniti život gradjana Crne Gore na bolje, a istovremeno i Crnu Goru dobro pripremiti za članstvo - kazao je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

EU je najveći međunarodni donator u Crnoj Gori koja ima status kandidata za članstvo. U pregovorima za članstvo do sada su otvorena 24 od 32 poglavlja.

Ukupno 16 miliona evra biće opredeljeno za zaštitu životne sredine u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha i vode, promovisanja reciklaže otpada i za borbu protiv klimatskih promena, navode iz Delegacije.

Podrška će poslužiti Crnoj Gori da se pozabavi i problemom rizika od poplava, da sačuva, zaštiti i poboljša kvalitet vode za kupanje.

S. M.

#Crna Gora

#EU

#Evrointegracije

'