AKTUELNO

Još 10 pacijenata u Republici Srpskoj preminulo je od posledica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS, preneo je sajt Nezavisne novine.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je pet, dok su bolnice u Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju te Psihijatrijska bolnica u Sokocu prijavili po jednog preminulog pacijenta.

Radi se o osobama koje su bile teški hronični bolesnici, sa više komorbiditeta, a većina je već prethodno bila hospitalizovana zbog lečenje osnovnih bolesti. Do sada je od posledica gripa umrlo ukupno trideset pacijenata u Republici Srpskoj.

- Još jednom podsećamo građane da je neophodno primenjivati mere lične, a posebno respiratorne higijene kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo te da prilikom kućnih i poseta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova - napominju iz Instituta.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontorlu bolesti i Svetske zdravstvene organizacije.

#Grip

'