AKTUELNO

Nakon što je službeni pas za otkrivanje droga Duks u automobilu nanjušio više od 1,38 kilograma marihuane policija je uhapsila 25-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Poreča koje je prijavila za neovlašćenu proizvodnju i promet droge.

Policija je izvestila da je u nedelju oko 18.30 časova zaustavila automobil pulske registracije, kojim je upravljao 25-godišnjak.

Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažovali su službenog psa Duksa koji je pozitivno reagovao na kutiju zvučnika u prtljažniku, javlja hrvatska agencija HINA.

Na osnovu sudskog naloga, policajci su pretražili automobil i u zvučniku pronašli vrećicu s 1,38 kilograma marihuane.

Zbog sumnje da su posedovali drogu radi dalje preprodaje, policija je podnela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka i smestila ih u pritvor.

Duks je jedan od pasa koje je MUP u sklopu raspisanog konkursa kupio od firme specijalizovane za radne pse.

- Nemački kratkodlaki ptičar na 'dužnost' je stupio pre tri meseca, a mu je ovo druga velika zaplena droge u samo nedelju dana. Nakon što je prošlog ponedeljka na autobuskoj stanici u Puli pronašao preko kilogram heroina, sada je pronašao preko kilogram marihuane i još jednom pokazao koliko je uspešan u svom poslu i koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, ali i drugih nezakonitih ponašanja - kažu u istarskoj policiji.

#Marihuana

'