AKTUELNO

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik prvoga razreda srednje škole je užarenim predmetom u obliku slova "U" doslovno žigosao jednu školsku koleginicu i jednog kolegu.

Nasilniku žigosanje đevojke nije bilo dovoljno nego joj je još slao poruke u kojima joj je pretio smrću, a njen otac tvrdi da je do krvi prebio i njegovu drugu kćer, javlja Indeks.hr pozivajući se na RTL .

- Dete mi je pod stresom. Danas uopšte nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila preteće poruke u kojima joj se preti smrću - rekao je otac tinejdžerke Adem Shala.

On je rekao da je policija upoznata sa slučajem, a da škola ništa ne preduzima.

- Taj dečko je već i pre bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćerku koja je sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a niko ništa ne preduzima. Ovo je napad na moju decu jer smo pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša - rekao je uzrujani otac.

Ispričao je kako je maloletni nasilnik njegovoj kćerki prvo rekao da mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Devojka mu je dala 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Zatim joj je za vreme nastave užarenim predmetom najpre pokušao da na lice utisne slovo 'U', ali je devojka to uspela da izbegne.

Zatim joj je žigosao ruku, i to dva puta. Nasilnik je isti predmet utisnuo na vrat još jednom kolegi.

- Zapretili su joj da ne sme nikome ništa da kaže, pa je ona zbog straha ćutala. Ali kada su došli na fizičko, profesorka je primetila povrede. Namazala joj je rane i slučaj prijavila razrednoj - rekao je očajni otac 15-godišnjakinje, koji je u strahu za živote svoje dece. Incident se dogodio dok su učenici bili u razredu za vreme nastave, prenosi Zadarski list.

Tinejdžerka kaže da joj je nasilnik rekao da je to uradio jer mu je bilo dosadno, te da mu je to "zezancija".

#Hrvatska

#ustaše

#Žigosanje

'