AKTUELNO

Traga se za još jednom osobom!

Telo Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je stradao dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu nakon prevrtanja čamca u Skadarskom jezeru, pronađeno je danas.

U tragediji koja se dogodila 3. februara kod manastira Vranjina, kada se usled lošeg vremena prevrnuo čamac u kome se nalazilo devet ljudi, poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović, njihova ćerka Nina i Vujošević koji je pokušao da ih spasi, prenosi RTCG.

Vujošević se domogao obale nakon prevrtanja, ali se vratio u vodu, uprkos nevremenu, pokušavajući da pomogne Kumburovićima, pri čemu se udavio.

Crnogorski MUP odlučio je da ga posthumno odlikuje za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom, što je najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja.

Monah manastira Vranjina Goran Kempanov, koji je upravljao čamcem, uhapšen je, a tereti se za teško đelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti.

Tela žene i devojčice pronađena su ranije, dok se za telom njihovog supruga i oca još uvek traga. U potrazi učestvuju ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici MUP-a, ali i meštani.

#Jezero

'