AKTUELNO

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je danas Evropsku uniju da hitno reaguju i zatraže od vlasti u Crnoj Gori da oslobode predsednike Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar.

- Čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti jasno je da je u pitanju montiran sudski proces s ciljem da se režim (predsednika) Mila Đukanovića obračuna sa srpskim narodom u Crnoj Gori - istakao je Linta u apelu EU.

Kako je saopšteno, on je istakao čelnici Ervopske unije nemaju više moralno pravo da ćute na otvoreno kršenje nacionalnih i ljudskih prava srpskog naroda u Crnoj Gori i brutalni progon njegovih političkih lidera.

- Postavlja se pitanje da li Evropska unija stvarno želi da region Zapadnog Balkana bude prostor na kome će se poštovati temeljne evropske vrednosti ili prostor gde će pojedinim režimima i vlastima biti dopušteno, iz geopolitčkih razloga, da nesmetano sprovode sistematsku diskriminaciju srpskog naroda i ugrožavaju njegovo demokratsko pravo na opstanak - naveo je Linta.

#Miodrag Linta

'