AKTUELNO

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je danas da se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića do sada nije čula nijedna nedobronamerna izjava kada je reč o BiH i da bi Bošnjaci, umesto što pokazuju mržnju, trebalo da se ugledaju na tu državu.

- Šta BiH ima sa Srbijom i Vučićem, osim što Vučić konstantno podržava Dejtonski sporazum, ističe potrebu da se stvari rešavaju mirno i da se tri naroda i dva entiteta dogovoraju o svemu - rekao je Galijašević Srni, kometarišući emisiju "Mreža" na FTV u kojoj je Srbija predstavljena kao zemlja u kojoj vlada "kriminal, korupcija i nasilje, te kriminalni režim Vučića".

Prema njegovim riječima, sarajevski mediji kao i bošnjačke vlasti u Sarajevu su potpuno odvojeni od sveta, zbog čega bi trebalo da se ugledaju na Srbiju.

- Vučić prima i (Vladimira) Putina, Si Đipinga, razgovara sa (Donaldom) Trampom i Anglom Merkel, prima (Emanuela) Makrona, a u Sarajevo više ne dolazi niko osim trećerazredne diplomatije - istakao je on.

Galijašević je ocenio da se sarajevski mediji i bošnjačke vlasti ponašaju kao da je na njih neko izvršio atentat, a ne da su oni u jednoj obaveštajnoj operaciji u Srebrenici izvršili atentat na Vučića, za koji niko nije odgovarao.

- Bilo je namešteno da Vučić strada, a sada su ljuti zbog uspeha koji Srbija konstantno postiže. Da su pametni ugledali bi se na Vučića, rešavali probleme naroda, formirali konačno vlast, pravili fabrike, asfaltirali puteve, a ništa od toga ne rade - istakao je Galijašević.

Ovo što oni rade, kazao je Galijašević, ponižavanje je Bošnjaka koji su konzumenti ovakvih vesti.

On je podsetio da je Vučić, poslije atentata, pokazao šta je gostoprimstvo jedne države kada je sa onim koji je, kako kaže, organizovao atentat - Bakirom Izetbegovićem, igra šah.

- BiH je sramota među država, a ove informacije su sramota za medijsku javnu scenu uopšte. Tolika gomila gluposti pokazuje samo ogromnu mržnju prema svemu što nije autentično bošnjačko, sarajevsko, radikalno islamsko... - ocenio je Galijašević.

Napominjući da je Vučić čovek koji nije "okrvavio ruke" nigđe i koji se nije bavio kriminalom, Galijašević je rekao da se treba setiti da su u Sarajevu raširenih ruku kao prvog predsednika (Aliju Izetbegovića) dočekali osobu koja je došla sa robije zbog verskog radikalizma.

- Alija Izetbegović je u dva navrata proveo gotovo devet godina zatvora i takvog čoveka su doveli kao predsjednika da Bošnjake, ali i druge narode, gurne u rat. O tome je vrijeme da se u Sarajevu govori, a ne da se bave obavještajno kreiranim i montiranim emisijama u kojima pokazuju mržnju i neobavještenost - istakao je on.

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Dževad Galijašević

#Srbija

'