AKTUELNO

Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca u čijem je automobilu službeni pas pronašao više od devet kilograma amfetamina, što je najveća ovogodišnja zaplena te droge na zagrebačkom području.

Dvojicu mladića policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su u automobilu nemačkih registracija na autoputu A1 u smeru Zagreba, javila je Hina.

- Prilikom postupanja policijski službenici su posumnjali u verodostojnost saobraćajne dokumentacije, registarske oznake i šasije, a zbog čega su muškarce doveli u službene prostorije - kazala je na konferenciji za novinare portparolka zagrebačke policije Marija Goati.

Policijski pas As u automobilu je otkrio prisustvo droge, pa je pretragom automobila pronađeno 9.204 grama amfetamina, upakovano u devet paketa.

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica su, uz krivičnu prijavu, predata pritvorskom nadžorniku. Zagrebačka policija izvestila je da je u devet meseci ove godine zabeležila 200 krivičnih dela vezanih za zloupotrebu droge, što je u odnosu na prošlu godinu porast od 56,3 posto.

- Po vrstama droge na području Policijske uprave zagrebačke najčešće se zaplenjuje droga kanabis tipa marihuana, koja u ukupnom zbiru čini udeo veći od 70 posto ukupnih zaplena. Odmah drugi po redu je amfetamin, čiji je udeo u ukupnim zaplenama 7,79 odsto - saopštila je policija.

#Droga

#Hrvatska

#Zaplena

'