AKTUELNO

U Okružnom sudu u Bijeljini danas je nastavljeno suđenje Đorđu B. (28) iz Jablanice kod Lopara kojeg optužnica tereti za ubistvo kuma Luke S. (34) iz istog sela na Majevici.

Ubistvo se dogodilo 15. maja prošle godine u večernjim satima, a telo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije zamotano u najlon, u šupi, zarasloj u travu i korov.

Iskaz je dao neuropsihijatar Ratko Kovačević, u kom je dao analizu ličnosti optuženog.

Veštak Kovačević je istakao da je optuženi duševno zdrava osoba, jednostavne strukture ličnosti, prosečnih intelektualnih sposobnosti, te da nije zavisnik o drogi.

 - Stević je uputio verbalnu uvredu Bojkiću, što je kod njega izazvalo šok, stanje afekta i gnjeva visokog intenziteta. Svaki afekt visokog intenziteta utiče na sve funkcije, sužava svest i opažanje. Nakon što je doživeo uvredu, optuženi Bojkić je reagovao impulsivno. U vreme izvršenja krivičnog dela njegova sposobnost da upravlja vlastitim postupcima bila je bitno smanjena. U stanju privremene duševne poremećenosti on nije mogao upravljati svojim postupcima - opisao je Kovačević, naglasivši da nakon izvršenja krivičnog dela kod optuženog nastupa dezintegracija ličnosti koja generiše njegove naredne postupke, javljanje na telefon, objašnjavanje da je bio napadnut, skrivanje tela ubijenog.

Podsećamo, Đorđe B. je priznao ubistvo.

#Hitna pomoć

#Ubistvo

'