AKTUELNO

Herceg Novi je u sredu ujutru zahvatilo jako nevreme praćeno pljuskovima, vetrom i grmljavinom, a ogromnu količinu padavina za kratko vreme nisu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci...

Komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović, rekao je da je kritično oko kružnog toka u Meljinama gde se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte.

- Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju - rekao je Ćirović.

Poplavile su se prizemne prostorije kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nisu intervenisali jer je nivo ispod 20 centimetara, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe.

Prema podacima Meteroroške stanice u Igalu, u poslednja dva sata od sedam do devet časova, u tom delu Opštine palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Osim toga, na snimcima se vidi jaka kiša i poplavljene ulice u Mojkovcu. Dom zdravlja je u tommestu zbog havarije sa osiguračima ostao bez struje.

#Crna Gora

#Poplava

#potop

'