AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da izjave članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića, povodom predloga Strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije, potvrđuju da su oni neprijateljski orijentisani prema Srbiji i srpskom narodu.

Linta navodi da Džaferović, Komšić, Stranka demokratske akcije i mnogi drugi u Sarajevu ne mogu da podnesu to što se u pomenutoj Strategiji Republika Srpska i njeno očuvanje definišu kao jedan od prioriteta spoljne politike Srbije.

Ocenjuje da su "najbrutalnije laži" tvrdnje Džaferovića i Komšića da bi usvajanje Strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije značilo povredu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, narušavanje regionalnog mira i stabilnosti i kršenje Dejtonskog sporazuma.

Linta je naveo da Srbija poštuje Dejtonski sporazum, teritorijalni integritet BiH i da se snažno zalaže za očuvanje i jačanje mira i stabilnosti u regionu, dok, kako navodi, Džaferović, Komšić i Izetbegović ne poštuju Srbiju jer govore da je Kosovo nezavisna država.

Dodaje i da oni od završetka rata krše izvorni Dejtonski sporazum jer se zalažu za otimanje nadležnosti Republici Srpskoj.

#Miodrag Linta

'