AKTUELNO

David Komšić (22) je za brutalno ubistvo Kristine Krupljan (18) osuđen na 25 godina, što je sada pravosnažno potvrdio i Vrhovni sud. On ju je u februaru 2017. godine ubio sa 88 uboda nožem.

Pravosnažno presuda za ubistvo Kristine s Vrhovnog suda još nije poslata strankama, jer tek mora da prođe sve interne procedure, a “Jutarnji list” saznaje da je odluka donesena istog dana kada se održala i sednica trećestepenog veća, 9. decembra.

Veće je, kako se navodi, smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za Komšića koji je Kristinu ubio na parkingu na zagrebačkoj Volovčici, nakon što su se vratili iz izlaska. Kristina mu je tada rekla da je trudna sa drugim muškarcem i želela je da raskine vezu sa Davidom, koji ju je potom brutalno ubio, bacio nož, presvukao se i onda sa ocem otišao u policiju.

Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane su nanete u vrat i jedna u prsa, koja je Kristini povredila srce i pluća. Osim toga, devojka je imala i odbrambene povrede iz kojih je veštakinja zaključila da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njenih patika na staklu automobila govore da se pokušavala podupreti nogama i odupreti napadu.

- Nikada nisam nameravao Kristini da oduzmem život. Ja se celog događaja i ne sećam, a nakon toga preduzeo sam sve kako bi joj se pokušalo pomoći. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Devojci koju sam voleo i koja mi je bila sve u životu. Svestan sam da sam uništio i živote dve porodice, njene i svoje, kajem se i kajaću se dok sam živ - izjavio je Komšić u obraćanju sudskom veću putem videolinka iz zatvora u Lepoglavi.

Prethodno je prošlog marta na drugostepenoj sednici kroz suze rekao kako mu je žao što je Kristini i njenom detetu oduzeo pravo na život.

- Sa njom sam proveo pet najlepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne setim. Setim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri pre nego odem da spavam. Kad god čujem pesmu koju smo voleli ili se setim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen - rekao je Komšić kojemu je Vrhovni sud nakon toga kaznu s 30 smanjio na 25 godina zatvora.

#David Komšić

#Zatvor

#region

'