AKTUELNO

Za jučerašnje trostruko ubistvo u Splitu osumnjičen je mladi pomorac F. Z. On je u centru grada ubio Marina Paića, Bobana Marina i Juricu Torlak, jer su mu navodno maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Prema nekim informacijama, motiv napada bi mogla biti osveta. Naime, kako saznaje "Index.hr" iz više izvora, F.Z, odnosno njegova uža porodica, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodici ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s danas ubijenima.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Oni su navodno dolazili u njihovu porodičnu kuću i pretili. U tome se možda može naći razlog ovog trostrukog ubistva. Navodno je osumnjičeni imao u planu da ubije još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Nezvanično se saznaje da se radi o porodici koja je živela u prilično teškim uslovima, a mladić koji je počinio trostruko ubistvo poslednjih je godina bio na brodu.

Na njegovom Fejsbuku ima puno fotografija brodova kojima on naglašava svoju ljubav prema pomorstvu.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

U decembru bio na televiziji

Pre nešto više od mesec dana dao je izjavu za televiziju, čime se pohvalio na Fejsbuku.

"Hahah ovo su u stvari tražili gradonačelnika, ali kad su naišli na mene ipak su pitali šta ja mislim..", napisao je u opisu fotografije.

Podsećamo, juče oko 15:30 prvo je upucan motociklista u Radmilovićevoj ulici. Drugi motociklista pogođen je 500 metara dalje, na Šperunu. Jedan muškarac je ranjen u Radmilovićevoj, ali i on je kasnije podlegao povredama.

Nakon ubistva, neko je snimio F. Z. kako šeta Splitom s kalašnjikovom u rukama. Snimak se munjevito proširio društvenim mrežama.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Policija: Uhapšene dve osobe

Osim F. Z. uhapšena je još jedna osoba, potvrdila je policija oko 21 sat. Navodno se radi o njegovom bratu.

- U Splitu su oko 15:40 sati u centru grada na dve lokacije (Šperun i Radmilovićeva ulica) vatrenim oružjem ubijene tri osobe. Dva muškarca su preminula na mestu događaja, a treći muškarac je preminuo naknadno u bolnici. Sve raspoložive policijske snage su odmah izašle na teren. U sklopu kriminalističkog istraživanja u službene prostorije dovedene su dve osobe. Jedan od njih se dovodi u vezu s počinjenim krivičnim delima, a za drugu osobu postoji verovatnoća da raspolaže korisnim saznanjima. O događaju je obavešten ŽDO u Splitu, te će se na mestu događaja obaviti uviđaj - saopštili su iz splitske policije.

#Split

#Ubistvo

'