AKTUELNO

Slučaj je policiji prijavio vlasnik igraonice!

Osnovno tužilaštvo u Skoplju podiglo je danas optužnicu protiv dadije snimljene kako u jednoj igraonici tuče dete koje je čuvala.

Kako je saopšteno, "optužena je 21. novembra prošle godine u igroteci u jednom ugostiteljskom objektu maltretirala dvogodišnje dete za koje je bila angažovana kao negovateljica".

"Dok su roditelji bili na poslu, negovateljica je više puta detetu udarila šamar. Dete je davila rukom držeći ga za lice i usta, i nekoliko puta podigla i udarila od zemlju. Dete je u nekoliko navrata pokušalo da joj pobegne, a od maltretiranja je dobilo telesne povrede", ;navelo je skopsko tužilalaštvo.

Optužnica protiv dadilje je podneta za krivično delo "zanemarivanje i zlostavljanje deteta" za šta je zakonom zaprećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Mediji su 21. novembra objavili snimak nadzorme kamere na kojem se vidi da 59-godišnja dadilja u "igroteci" jednog skopskog ugostiteljskog objekta fizički maltretira dete, a slučaj je policiji prijavio vlasnik tog kafea.

Tužilaštvo je od Krivičnog suda u Skoplju zatražilo da dadilji produži pritvor u kojem je od 22. novembra, s obrazloženjem da "postoji realna opasnost bekstva optužene, kao i mogućnost da ponovi krivično delo".

#Dadilja

#Nasilje

#snimak

'