AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud BiH treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

"Na sastanku nije urađeno ništa tajno. Rešenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ako se odmaknu od linije odbijanja, videće da i oni imaju koristi", rekao je Dodik nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u organima BiH i dodao da se finalizuje predlog zakona o Ustvnom sudu BiH, prenosi portal RTRS.

Kako je rekao, danas je u Istočnom Sarajevu održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

"Predsedništvo, Savet ministara, Parlamentarna skupština, na svim mestima bićemo, ali nećemo donositi odluke. Što se tiče drugih odluka nivoa odlučivanja, komunikacijska, službena i ostala, sve ostaje na istom nivou", rekao je Dodik.

On je dodao da je svrha sastanka bila da se objasne i prezentuju najnovije odluke i učešće o odlučivanju.

"Odluke bilo koje vrste neće biti usvajane i donošene. Što se tiče drugih nivoa odlučivanja za sada sve ostaju u redovnoj aktivnosti", rekao je Dodik.

#Milorad Dodik

'