AKTUELNO

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, uz saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka, počelo je sa objavljivanjem imena osoba kojima su izdata rešenja o obaveznoj samoizolaciji, a na tom spisku su se našle i bezbednosno interesante osobe.

Prema pisanju lista Dan, radi se o 12 osoba koje su policiji poznate od ranije, a koje se nelegalnim poslovima bave uglavnom na teritoriji Crne Gore, prenosi portal CdM.

Kako se navodi, tako su se na spisku Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti našli i pripadnici kriminalnih klanova iz Bara, Herceg Novog i Podgorice, a neki od njih mesecima nisu boravili na teritoriji svoje gradske opštine, a samim tim ni države, zbog čega sada prolaze propisanu proceduru.

Inače, od kada se virus Covid-19 pojavio na teritoriji Crne Gore, nadležni nisu zabeležili izršenje težih krivičnih dela gde se kao izvršioci pojavljuju članovi krminalnih klanova.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je nedavno za Dan da crnogorska policija i u novonastalim okolnostima prati bezbednosnu situaciju i nastavlja sa proaktivnim delovanjem prema bezbednosno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa radi suzbijanja kriminalnog delovanja.

Poslednjih dana pripadnici policije redovno vrše pojačane kontrole bezbednosno interesantnih osoba, a kroz te akcije zaplenjeni su oružje, droga, eksplozivi, novac i drugi predmeti i priveden je i određeni broj lica..

#Crna Gora

#koronavirus

'