AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta podsetio je danas da je prošlo 28 godina od svirepog ubistva na Petrovdan 69 Srba u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni, a da muslimanski zločinci još uvek nisu kažnjeni.

-Toga dana zarobljena su 22 Srbina koji su nakon mučenja ubijeni a desetoro njih se i dalje zvanično vode kao nestali. Samo na području opština Bratunac i Srebrenica je ubijeno preko 1.000 Srba za koje niko nije odgovarao i to je ono što posebno vređa porodice srpskih žrtava i srpski narod. Zbog toga je važno da se stalno i na svakom mestu govori istina da su i Srbi žrtve a ne samo Bošnjaci. Ne smemo nikad pristati, kao neki političari, javne ličnosti i članovi pojedinih udruženja u Srbiji, da ćutimo o stradanju srpskog naroda da bi se dodvoravali Bošnjacima i predstavnicima međunarodne zajednice - naveo je Linta. 

On je ocenio da je u pitanju jedan od brojnih dokaza da su međunarodni sudovi i pravosuđe BiH političke a ne nezavisne i profesionalne institucije, i da je njihov cilj da "satanizuju Srbe i opravdaju vrhunsku laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima a da su samo oni žrtve". 

-Jasno je da bi se, ako bi neko od Bošnjaka bio osuđen za te zločine, potvrdilo da u Potočarima nisu sahranjeni samo civili, kako to prikazuju bošnjački političari i zapadni centri moći, već vojnici koji su činili brutalne zločine nad Srbima u srebreničkim i bratunačkim selima i čitavom Podrinju. Vrhunsko je licemerje da se mnogi Bošnjaci predstavaljaju kao žrtve nepostojećeg genocida a stradali su, kao pripadnici bošnjačke vojske, u akcijama etničkog čišćenja i ubijanja Srba po mnogim srpskim selima - zaključio je Linta.

#Miodrag Linta

#Petrovdan

#zločini