AKTUELNO

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori.

Kotoranin Jovan Vukotić (39) izašao je jutros iz spuškog zatvora. Navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana pušten je na slobodu nakon što mu je ukinut pritvor. Tu informaciju podgoričkim Vijestima je potvrdio i njegov branilac, advokat Branko Anđelić, koji nije želeo da komentariše slučaj.

Vukotića Više državno tužilaštvo sumnjiči da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sad već pokojnim Igorom Dedovićem, pokušao da ubije dvojicu navodnih članova kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori.

Tridesetdevetogodišnji Vukotić u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru.

On je u tužilaštvu, ali i pre ekstradicije iz Srbije, više puta negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smeštaju “prljavi” policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva kavačana, saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogardu, a 8. februara 2020. pred podgoričkim Višim sudom.

Iako su Vukotiću sudije produžavale pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon pet meseci i 25 dana boravka iza rešetaka, ukinut Miliću Šakoviću.

I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru. U rešenju kojim je Šakoviću tada ukinut pritvor, piše da je Više državno tužilaštvo u Podgorici “dalo mišljenje da su prestali razlozi za dalje trajanje pritvora okrivljenom”:

“Jer se iz do sada prikupljenih dokaza u istrazi, odnosno odbrana okrivljenih Šaković Milića i Vukotić Jovana, te iskaza saslušanih svedoka, koji su potvrdili odbranu Vukotića - da isti kritične prilike nije ni bio u Kotoru, kao i iskaze svedoka koji su naveli da je okrivljeni Dedović Igor kritične prilike bio u Sloveniji, te ceneći iskaz svedoka - oštećenog Vojina Stupara dat u istražnom postupku u kojem je isti naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjić Miloša, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih, zbog čega više ne stoje pritvorski osnovi... po kojima se okrivljeni nalazi u pritvoru”.

#Jovica Vukotić