AKTUELNO

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić rekao je da nije siguran da će funkcioner SDSS i potpredsednik hrvatske vlade iz redova srpske manjine Boris Milošević otići na obeležavanje "Oluje" i dodao da njegov šef Milorad Pupovac je rekao da odluka još uvek nije doneta.

-Pupovac se do sada ponašao politički racionalno i jako dobro zna koja je uloga Miloševića na proslavii 'Oluje' - rekao je Vujičić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

On ocenjuje da je to jedna "režirana pozorišna predstava".

-Cela Oluja je jedan genocid. U GRuborima su pogubljeni ljudi koji su ostali posle 'Oluje',to su bili srpski seljaci. Njihova posebna jedinica iz Lučkog je otišla tamo i pobila ljude, pa su posle skrivali taj zločin - podsetio je Vujičić.

U toj "Oluji", kako naglašava, počinjeni su brojni zločini.

-Bez istine, bez pravde, bez procesuiranja toga šta se dogodilo u Hrvatskoj, na Kosmetu, u Bosni sa srpskim narodom nema pomirenja - naglasio je Vujičić i dodao da su ovo "predstave" koje apsolutno ničim ne služe.

Kako naglašava to je najstrašniji dan za Srbe.

Ekonomista Zlatko Lutovac govoreći o želji MIloševića da ode na proslavlja proterivanje 250.000 njegovih sunarodnika, ocenio je da on mora dobro da razmisli šta mu je činiti.

Foto: TV Pink Printscreen

-Njegov odlazak tamo bio bi stavljanje obraza pod opanak celokupnog srpskog naroda- kaže Lutovac, doodajući da to ne sme da se desi.

Kako kaže, mora da bude koherentna politika između Srbije i Srba iz regiona i da ne sme da dođe do kohabitacije.

-Mora da se zna šta je srpski interes - naglasio je on.

#Hrvatska

#Oluja