AKTUELNO

Vojni istoričar Miloje Pršić ocenio je da je tokom Drugog svetskog rata cela Hrvatska bila logor za Srbe, a logori poput Jasenovca bili su samo mesta gde se prave egzekucije.

- Hrvatska ima nacionalni program o stvaranju etnički čiste Hrvatske - jedan narod, jedan jezik, jedna vera, jedna država i to je kontinuitet - rekao je Pršić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio da su već 8. arila u Drugom svetskom ratu bila masovna streljanja na području Bjelovara.

- Već od 10. aprila oni počinju sa zakonskom regulativom o čistoći jezika - dodao je on.

Istoričar Nebojša Damjanović rekao je da je naš srpski narod živeo u raznim uslovima i da možda mi u Srbiji nismo dovoljno svesni i da je prostor Krajine ratnički ponosni element jer se tamo vekovima ginulo.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta rekao je da je maja 1990. godine na čelo proustaška Hrvatske došla HDZ na čelu sa Franjom Tuđmanom a da je cilj bio stvaranje etnički čiste hrvatske države na ustaškim načelima i dodao je da je taj cilj ostvaren.

Foto: TV Pink Printscreen

-1995. godine imamo faktički politiku cementiranja etničkog čišćenja Srba sa jedne strane, politiku rehabilitacije ustaštva i NDH. Sada je cilj ustaške zlikovce prikazati kao hrvatske patriote, a zloglasnu NDH kao pravu državu hrvatskog naroda - ocenio je LInta

#Hrvatska

#Jasenovac

#Oluja