AKTUELNO

Posle prvog političkog poraza u karijeri, Milu Đukanoviću preti još jedan politički krah. Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista, nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku, pišu podgorički mediji.

Poznavaoce prilika ovakav razvoj događaja ne čudi.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, kaže da su mnogi u DPS-u i ranije intimno bili nezadovoljni ekstremističkom politikom Đukanovića.

"Smetao im je njegov kurs proti Srpske pravoslavne crkve. Druga strana medalje je što su mnogi imali skriveni strah o kome su ćutali", rekao je Anđelković.

Foto: Tanjug/Risto Bozović

Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

Anđelković kaže da će neki Mila napuštati iz čiste koristi a da će se neki oslobađati straha.

Foto: TV Pink Printscreen

"Za očekivati je da će iz DPS-a nastati nekoliko partija", kaže Anđelković.

Novinar Filip Rodić, ističe da smo svedoci, kako kaže, bruke i sramote koja se DPS-u desila od trenutka odlaska sa vlasti.

Foto: TV Pink Printscreen

Na komentare da je Pejanović Đurišić razgovarala i sa čelnikom koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem, Anđelković kaže da veruje da postoji mogućnost za saradnju sa opozicijom, ali tek, kako kaže u drugom koraku.

"U prvom koraku treba formirati vladu bez pripadnika DPS-a", rekao je Anđelković.

Osipanje se očekuje i u biračkom telu, jer je Đukanović svoju poziciju čvrsto držao i na osnovu kupljenih i ucenjenih glasova.

#Milica Pejanović Đurišić

#Milo Đukanović