AKTUELNO

Hrvatska policija uhapsila je muškarca (52) iz Srbije koji se prijavio u osječkom KBC-u i priznao da je u Srbiji počinio dvostruko ubistvo.

- Dobro jutro, došao sam prugom iz Srbije i udario sam se u koleno. Ubio sam dvoje ljudi u Srbiji. Ne znam. Valjda u afektu, možda sam bio pijan... - rekao je on medicinskoj sestri na prijemnom odeljenju u sredu u jutarnjim satima, prenosi Jutarnji.hr.

Kako se navodi, on je bio vidno iscrpljen i nije imao dokumente, a nakon dolaska policije, koja ga je pretresla, ustanovljeno je i da nije bio naoružan.

Nakon privođenja u policijsku stanicu, ispostavilo se da se radi o F.N. iz Svilojeva u Vojvodini, koji se u Srbiji sumnjiči da je 27. aprila u Doroslovu hicima iz vatrenog oružja ubio Roberta Hola (62), biznismena i bivšeg policajca i nepokretnu staricu Eržebet Štamfer (79), a njenu kćerku Rozaliju Kroh teško ranio.

List navodi da su u Srbiji znali da je osumnjičeni nakon ubistva pobegao u Hrvatsku, ali da hrvatske službe o tome nisu bile obaveštene.

- Možemo samo potvrditi da su naši službenici po dojavi iz KBC-a Osijek oko 6:30 sati otišli u bolnicu gde su zatekli nepoznatog muškarca bez dokumenata kojega smo priveli. Naknadno je utvrđeno da je reč o državljaninu Srbije rođenom 1965. godine, koji je u Hrvatsku ušao ilegalnim putem, pa je sada u toku postupak njegovog prisilnog udaljavanja iz Hrvatske, odnosno povratka u Srbiju - rekao je portparol osječko-baranjske policije Dario Premec.

#Hrvatska

#Srbin

#Ubistvo

'