AKTUELNO

Odbor za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine usvojio je na današnjoj sednici preliminarni predlog Programa proslave 9. januara, koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci.

Na sednici, kojoj je predsedavala predsednica Srpske Željka Cvijanović, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Termin održavanja svečanog defilea biće naknadno određen zbog aktuelne epidemiološke situacije, saopšteno je iz kabineta predsednice Republike Srpske.

Utvrđeno je da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsednika Republike Srpske i događaji koji podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu, Dan Republike Srpske biće obeležen na primeean način, u skladu sa mogućnostima i preporukama Instituta za javno zdravstvo.

#Dan Republike Srpske