AKTUELNO

Stotine pristalica Koalicije za budućnost Nikšića se u ovim trenutlu nalaze ispred štaba ove kiolaicije u centru grada.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

Crnogorski Centar za istraživanje i monitoring (CeMi) saopštio je večeras da je prema prvim preliminarnim rezultatima Evropski tim za Nikšić, okupljen oko DPS-a, osvojio 39,3 odsto glasova, dok je koalicija "Za budućnost Nikšića" okupljena oko Demokratskog fronta osvojila 26,7 odsto glasova birača.Rezultati su dobijeni na osnovu 46,7 odsto prebrojanih glasova, prenosi portal CdM.Koaliciju "Mir je naša nacija" podržalo je 23,9 odsto birača, Crno na bijelo 4, SDP 2,9, a lista Miodrag Daka Davidović - Narodni pokret 3,3 odsto glasova birača. Očekuje se da će ove dve koalicije, ZBNK i MIR, prema nekim dogovorima formirati vlast u Nikšicu.

Povremeno se čuju uzvici Kosovo-Srbija, ljudi nose trobojke, a gradom prolaze duge kolone automobila sa ukljucenim sirenama, dok se iz kola viore trobojke.

Na trgu kod štaba koalicije stoje nekoliko patrolnih kola policije, vidi se i nekoliko policajaca koji pokusavaju da regulišu saobraćaj, jer se kolone građana slivaju ka kružnom toku.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

I u štabu koalicije "Za budućnost Nikšića" se u ovom trenutku priprema slavlje, koje će početi nakon saopštavanja rezultata današnjih lokalnih izbora.

#Crna Gora

#Nikšić

#slavlje