AKTUELNO

Novom naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje kretanja na celoj teritoriji FBiH od 21 sat do 5 sati ujutru.

U narednom periodu smanjuje se i dopušteni broj ljudi na okupljanjima na 20 kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Ovim odredbama prilagođene su i mere koje važe za ugostiteljske objekte te se i kod njih smanjuje broj dopuštenih mesta u zatvorenom prostoru na 20, a dozvoljavaju se samo sedeća mesta uz držanje distance.

Izuzeto od ovoga, pozorištima i bioskopima dopušta se održavanje predstava i projekcija za do 70 ljudi, uz poštovanje epidemioloških preporuka.

U ugostiteljskim objektima i to samo na otvorenom (baštama i terasama) dozvoljava se upotreba i konzumacija nargila, uz obaveznu primenu jednokratnog nastavka i creva.

Ovom naredbom će se kantonalnim kriznim štabovima naložiti donošenje strožih odredbi shodno razvoju epidemiološke situacije.

Treba naglasiti kako su u Kantonu Sarajevo na snazi rigoroznije mere, da su zatvoreni ugostiteljski objekti i da ove naredbe nisu u koliziji.

#BiH