AKTUELNO

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić optužio njega i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da ruše vladu.

"Saopštio je da ima informacije o tome", rekao je Knežević novinarima posle sastanka u vladi, prenele su podgoričke Vijesti.

Knežević je pojasnio da je u jednom trenutku Krivokapić indirektno optužio njega i Abazovića i ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića da stoje iza "neke zavere rušenja vlade". 

Foto: TV Pink Printscreen

"Pozvao se na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara gde sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu i saopštio da poseduje brojne informacije o toj zaveri. Na moje insistiranje da kaže kakve informacije poseduje, on je odbijao pa sam ga pitao da li se on danas sreo sa Milom Đukanovićem", rekao je Knežević. 

On je naveo da je nakon toga premijer potvrdio da se sa njim sreo.

"Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak". 

Lider Nove Andrija Mandić nakon sastanka je kazao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Poručili su, kako je rekao, premijeru da Demokratski front neće glasati za razrešenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Mandić je kazao da su pozvali Krivokapića "da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se kriza u vladi prevaziđe".

"Nažalost, premijer nije prihvatio predlog", dodao je Mandić.

Autor: D.B.