AKTUELNO

Jaka kiša koja je sinoć pala na području grada Županje prouzrokovala je velike probleme žiteljima toga vukovarsko-sremskog grada jer je voda prodrla u pojedine kuće, ali i poplavila delove gradskih saobraćajnica.

Gotovo celi grad je poplavljen. Brojna dvorišta su pod vodom koja je visoka do kolena, što se može videti na fotografijama koje su objavili hrvatski mediji.

Više automobila ostalo je u bujici. Na terenu su sve raspoložive snage JVP-a Županja i komunalnog poduzeća Komunalac, koje pokušavaju da ispumpaju vodu iz kuća u koje su prodrle prekomerne količine padavina, prenosi Index.hr.

Načelnik Štaba civilne zaštite tog grada Mladen Dogan za Hrvatski radio Županja je rekao kako problema ima u svim delovima grada, ali i u susednim Bošnjacima.

Gradski odvodi nisu uspeli sinoć da prime veliku količinu vode, koje je u vrlo kratkom vremenu palo na nekim mestima i do 144 litre po četvornom metru.

Stanje na području Našica, gde je nevreme praćeno obilnom kišom juče poslepodne prouzrokovalo poplave, trenutno je dobro i voda se povlači, saopštili su zvaničnici.

U mestima Seona, Zoljan, Martin, Donja Motičina - u ponedeljak poslepodne poplavljeni su podrumi, ali i neke kuće. Sanacija šteta nastavljena je i jutros.

"Šire našičko područje juče je u popodnevnim satima zahvatilo jako nevreme s obilnom kišom koje je izazvalo plavljenje kuća i saobraćajnica u Našicama kao i u mestima: Zoljan, Martin, Brezik, Donja i Gornja Motičina te Seona. U saniranju posledica poplava što je uključivalo intervencije ispumpavanja podrumskih prostorija, kanala, izrada zečjih nasipa te uklanjanja granja i ostalih prepreka na saobraćajnicama, učestvovao je 61 vatrogasac...", navedeno je u saopštenju Hrvtaske vatrogasne zajednice.

Autor:

#Hrvatska

#Poplave