AKTUELNO

Deo budvanskih ugostitelja, mahom vlasnici diskoteka i noćnih klubova, najavili su blokadu Budve nezadovoljni odlukom Saveta za borbu protiv koronavirusa da se usled promene epidemiološke situacije od petka 23. jula do ponedeljka 2. avgusta privremeno zabrani rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru, prenose Vijesti.

Kako je Vijestima nezvanično potvrđeno vlasnici i zaposleni u tim ugostiteljskim objektima okupiće se danas na jednom od ulaza u grad i u znak protesta blokirati saobraćaj.

Iz Udruženja ugostitelja je rečeno da oni ne stoje iza toga protesta.

Vlasnici diskoteka i noćnih klubova pozivaju nadležne državne institucije u Crnoj Gori, pre svega Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje da promene odluku, jer nova mera neće pomoći stabilizaciju epidemiološke situacije. Navode da su oni diskriminisani jer godinu i po nisu radili, te da su se sve mere donosile na uštrb njihovog poslovanja.

Foto: Pixabay.com

Prema saznanjima "Vijesti", prete da će sa protestima nastaviti svakog dana dok se ne ukinu mere.

“Sezona je u jeku i ovakvom merom se direktno nanosi finansijska šteta samo našoj delatnosti i to u vreme kada treba da zaradimo kako bi nadoknadili velike gubitke koje smo pretrpeli od pandemije”, navode ugostitelji.

Očekuju da ih podrži rukovodstvo Opštine i stane u njihovu zaštitu, očekuju podršku ugostitelja i iz ostalih gradova, dodaju Vijesti.