AKTUELNO

Vatrogasci se od juče bore sa požarom nedaleko od Tivta.

U toku je evakuacija poznate plaže Plavi horizonti u Radovićima nadomak Tivta, zbog požara koji je izbio juče popodne.

Turisti su za sada bezbeni, a vatrogasci su naredili da odmah napuste plažu ,jer se vatrena stihija sve vise širi.

Foto: Printscreen Youtube

Pročitajte još: ZBOGOM,LEGENDO! Preminula POZNATA GLUMICA, a njene filmove je OBOŽAVALA DA GLEDA cela bivša SFRJ! (FOTO)

Vatrigasci se od juče bore sa požarom koji je izbio u mestu Krtoli kako bi sprećili da vatra zahvati obližnje kuće i plažu Plavi horizonti.

U Tivtu 20 požara, gase i avioni, požari i u Podgorici

Na području glavnog grada Grne Gore aktivno je 15 požara, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi.  Kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, vatra je pod kontrolom, pa nigde nije ugroženo stanovništvo ili objekti.

Kako prenose crnogorski mediji poznata plažža Plavi horizonti u Radovićima nadomak Tivta je evakuisana iz preventivnih razloga.

Iz Sužbe za zaštitu i spašavanje saopštreno je crnogorskim medijima da su avioni MUP-a do rano jutros pomagali vatrogascima u Tivtu i da su, nakon što je u jednom trenutku požar bio delimično pod kontorlom, napustili teren.

Međutim, nakon informacije da se situacija pogoršava MUP je ponovo poslao kanadere, koji su u ovom trenutku angažovani u gašenju požara.

Oko 11 časova, nakon preduzetih aktivnosti na gašenju požara iz vazduha, avioni su se povukli kako bi vatrogasci na terenu, u skladu sa procedurama, mogli da ugase ostatke požara. Dogovoreno je da ukoliko komandir lokalne službe zaštite i spašavanja uputi ponovni zahtev za angažovanje aviona MUP-a, da će avioni biti stavljeni na raspolaganje ukoliko to meteo uslovi dozvole, saopštio je crnogorski MUP.

Kako je nešto posle 13 časova komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat uputio pomenuti zahtev, avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a neposredno potom su, u skladu sa procedurom, krenuli na područje zahvaćeno požarom.

Direktorat za vanredne situacije je, napominju, u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, što podrazumeva angažovanje u skladu sa zahtevima.

#Crna Gora

#Evakuacija

#Plaža

#Požar

'