AKTUELNO

Toni Brkić, koji se teretio za šverc cigareta, uspeo je da pobegne u akciji "Walter" 2010. godine.

Toni Brkić (47), koji je krajem 2007. godine izbegao hapšenje u akciji policije i USKOK-a protiv grupe švercera cigareta na čijem čelu je bio G. B., likvidiran je u ponedeljak uveče u zaseoku Vodice mesta Vojnić, kod Ljubuškog, odakle je i rodom, a imao je prijavljeno prebivalište i u Zagrebu.

- U lokvi krvi našao ga je prolaznik koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć - rekao je jedan meštanin za Jutarnji.hr.

Prema njegovim rečima, Brkić je već duže vreme bio u Vojniću.

U saopštenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije, PU Ljubuški je u ponedeljak u 23.38 časova dobila prijavu da u zaseoku Vodice, u šumi kraj "mercedesa", leži muškarac s vidljivim tragovima krvi.

Na mesto događaja odmah su izašli policijski službenici PU Ljubuški i Hitna pomoć.

Dežurni lekar Doma zdravlja Ljubuški mogla je samo da konstatuje smrt, a policajci su ustanovili da je ubijen iz vatrenog oružja.

Brkić je 2007. godine uspeo da izbegne hapšenje u policijskoj akciji "Walter" u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna grupa je od aprila 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Evropske unije prokrijumčarila više od 1,5 miliona kutija cigareta, procenjenih na 42 miliona kuna, kažu iz policije i USKOK-a.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, zatim dalje u zapadnoevropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravosnažno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri meseca zatvora, a kazna mu je zamenjena novčanom kaznom od 9.000 KM zbog krijumčarenja 31.500 boksova cigareta 2010. godine.

#Hrvatska

#sačekuša