AKTUELNO

Nepregledne kolone na izlasku iz Podgorice u smeru ka Cetinju, zarobile su mnoge vozače koji, zaglavljeni u gužvi ne mogu da izađu iz grada. Put Podgorica - Cetinje blokiran je barikadama koije su tzv. komite postavile na prilazu Cetinju gde je za sutra zakazano ustoličenje mitropolita SPC crnogorsko-primorskog Joanikija.

Pokušavajući da zaobiđu gužvu na izlasku iz Podgorice, neki vozači su čak odlučili i da voze trakama za suprotni smer, a 2. kružni tok na izlasku iz grada potpuno je blokiran.

Foto: TV Pink Printscreen

Njega blokiraju naizgled privatna vozila, i nedozvoljavaju protok saobraćaja. Vozači nekiih od tih automobila su momci na čijim majicama piše "Nek je vječna Crna Gora".

Kako javljaju reporteri, 50-ak metara dalje stoji kordon policije koji ne reaguje na ovu blokadu.

U kolima koja su zaglavljena u koloni ima i male dece i starijih ljudi.

Kolona automobila je, kako javlja reporter Kurira, duga nekoliko kilometara. Bulevar je pun automobila i ljudi koji bezuspešno pokušavaju da izađu iz grada u pravcu Cetinja.

Foto: TV Pink Printscreen

Na putu između Podgorice i Cetinja ima još barikada, i to najmanje tri: na Ulićima, Kruševice kod kafane i na Barutani.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavili su se snimci blokade puta.

Najpre kamenicama i šutom, a potom i automobilskim gumama, protivnici ustoličenja pokušavaju da blokiraju prilez Cetinju na kojem su se jutros već sukobili sa policijom, rušili zaštitne ograde i pogrdnim skandiranjem psovali sveštenstvo i monaštvo SPC.