AKTUELNO

Stanje na Cetinju danas se moglo opisati kao napeto, a bilo je sukoba protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija sa policijom.

U snimku koji je uzburkao društvene mreže se vidi kako jedan od policajaca iz kordona baca šok-bombu prema čoveku koji je vikao na njih i mahao rukama. Podsećamo, ovo nije prvi incident koji se desio tokom protesta građana na Cetinju, prenosi Mondo.

Takođe, može se videti kako jedna osoba pokušava da deeskalira situaciju, zadržavajući krupnog čoveka u evidentnoj nameri da priđe policijskom kordonu.

Jedan od policajaca izvadio je šok-bombu i bacio u njihovom pravcu, a od siline udara, oboje su pali na zemlju, da bi se zatim udaljili sa lica mesta.

Podsetimo, protesti na Cetinju su prerasli u nasilje nakon što su demonstranti gađali policajce bakljama i kamenicama, a na putevima napravili od kamenja i zapaljenih guma blokade.

Policija je upotrebila suzavce kako bi rasterala nasilnu grupu ljudi koja je pokušavala da dođe do manastira i spreči dolazak Porfirija i Joanikija. Iz Podgorice su patrijarh i mitropolit na kraju stigli helikopterom, a do manastira su ih sproveli naoružani specijalci koji su ih okružili pancirima.