AKTUELNO

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta smatra da su pokušaju omalovažavanja srpskog naroda i snage Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori samo dodatni podsticaj za svakog Srbina da bude na visini zadatka.

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže da admiral Domazet Lošo nije jedini koji je ovih dana iz Hrvatske slao takve poruke.

- Slične poruke se šalju i iz drugih država u regionu. Oni su svi začuđeni kako to 15 godina nakon nezavisnosti Crne Gore, koja je imala dva zadatka - da asimiluje srpski narod i da bude platforma sa koje će moći snažno da se napada Srbija, da bude ono mesto koje će pokretati sve antisrpske radnje u regionu - kaže Mandić.

Kada su videli kolika je snaga srpskog naroda, SPC i spoznali kolika je upornost i istrajnost da je odbrani nacionalni verski identitet ostalo je samo da nas vređaju

Kako dodaje, omalovažavajući srpski narod u Crnoj Gori i snagu SPC samo dodatno podstiču svakog Srbina da bude na visini zadatka, još istrajniji i da sledi put predaka.

Nastavlja se psihotična srbofobne politike ekstremnih Hravata

Istoričar Aleksandar Raković je osvrnuvši se na sramnu izjavu admirala Domazeta Loše naveo da je on samo nastavio da priča priču koji je govorio i devedestih godina.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je bio u glavnom stožeru Tuđmanove vojske kada je počišćena Republika Srpska Krajina, kada je izvršeno etničko čišćenje. Na kraju smo i čuli od njega da to što su Hrvatsi ustaše nije ništa loše. Nazivajući Srbe psima nastavlja tradiciju omalovažavanja srpskog naroda - kaže Raković.

Kako navodi, izjava admirala Domazeta ne treba da čudi jer su to njegovi oduvek poznati stavovi - od je ekstremni Hrvat i kako se vidi po izjavama verski fanatik.

- Sve to što govori je nastavak psihotične srbofobne politike ekstremnih Hravata prema Srbima - zaključio je Raković.

#Crna Gora

#Hrvati

#SPC

#Srbi