AKTUELNO

Dvadesetjednogodišnji A.K. uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao tri godine mlađeg Podgoričanina.

Dvadesetjednogodišnji A. K. uhapšen je zbog sumnje da je pre par noći u Podgorici silovao tri godine mlađeg sugrađanina.

To su "Vijestima" potvrdili iz Uprave policije, objasnivši da je osumnjičeni za silovanje muškarca uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužilaštvu.

"Viši državni tužilac doneo je rešenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu", rekli su iz policije.

Rukovoditeljka podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica odgovorila je da je formiran predmet protiv A.K. zbog krivičnog dela - silovanje i da "se nalazi u fazi istrage".

Tek punoletni Podgoričanin, koji je kako pišu "Vijesti" u njihovu redakciju došao sa majkom, ispričao je da ga je te večeri zaustavio A.K., dok je prolazio pored jednog od lokala u kampu na Vrelima ribničkim.

Navodno, zlostavljani mladić se te večeri vraćao kući i prolazeći pored jedne kafane u podgoričkom naselju Konik, A. K. ga je zaustavio i uprkos njegovom odbijanju, primorao ga da sedne sa njim i njegovim društvom za sto. Kada je, tvrdi žrtva, napokon uspeo da krene kući, muškarac je krenuo za njim, silom ga odveo do nekog napuštenog objekta i držeći flašu u ruci, pretio mu da ćuti, dok je skidao garderobu s njega. Nakon toga, u bolovima, uspeo je jedva da stigne kući i sve ispričao majci, koja je o tome odmah obavestila policiju.

"Mi smo i sada u strahu"

Majka osmanaestogodišnjaka ispričala je da tu noć nikada neće zaboraviti i da se plaši za svog sina i sebe.

”Znam da je u Kampu oduvek bilo problema i da se tamo svašta dešavalo. Ta grupica je spremna na sve. Ne želim da nijedno dete više ikada doživi ono što je moj sin te noći doživeo. Mi smo i sada u strahu, a da ne pričam o traumi koju će on nositi celog života. Takvim osobama kao što je A.K. nije mesto na slobodi", rekla je ona.

Autor:

#Crna Gora

#Silovanje

#konik