AKTUELNO

Građani su juče u Beranama mogli da vide pravu, istinsku Crnu Goru, ocenili su sagovornici Pinka osvrnuvši se na ceremoniju ustoličenje vladike Metodija.

Politički aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković je poredeći situaciju na Cetinju i u Beranama rekao da je su to dve krajnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako ste na Cetinju videli Montenegro, u Beranama ste videli onu ponosnu, prkosnu, junačku, Njegoševu, Crnu Goru, što je najvažnije istinsku Crnu Goru - kaže Dajković za Pink.

U Beranama nije bilo ni barikada, ni suzavaca, ni komita, ni nekih ružnih reči, nije bilo čak ni mnogo policije. Očekivalo se da će prethodnih dana neke strukture bivših vlasti da naprave organizovane nerede, ali nije bilo čak ni policije

Jovan Janjić, kulturolog navodi da je ustoličenje vladike Metodija kaže da je to bila jedna veličanstvena duhovna manifestacija, duhovno sabranje koje će se pamtiti generacije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče smo videli pravu Crnu Goru. To su ljudi koji ostali verni svom poreklu, predanju, zavetu, nisu kao oni koji su se odrekli sebe, očeva, dedova...Time se i definitivno zaokružio proces uvođenja SPC u redovno stanje imajući u vidu novo povampirenje fašizma u Crnoj Gori i drugim zemlja u regionu - naveo je Janjić.

#Crna Gora