AKTUELNO

Policija uhapsila Armina B. (25), državljanina Bosne, zbog sumnje da je vozeći kamion s prikolicom na auto-putu kod Okučana izazvao saobraćajnu nesreću.

Srpski državljani, majka (57) i dvojica sinova od 38 i 35 godina, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Okučana u Hrvatskoj, kada je na njihov automobil "reno" naleteo kamion kojim je upravljao državljanin Bosne Armin B. (25).

Sudar se, prema pisanju Jutarnjeg lista, dogodio u petak oko 15.30, kada je vozač kamiona s prikolicom na sprat za prevoz automobila pokušao da se isključi sa auto-puta.

Nije bio pijan

- Armin B. vozio je kamion pulskih registarskih oznaka i zasad je utvrđeno da je do udesa došlo zbog njegove neprilagođene brzine - prenose hrvatski mediji i dodaju da je kamiondžiji urađen alko-test tokom uviđaja i da nije imao alkohola u krvi.

- Pored neprilagođene brzine, nesreći je verovatno doprinelo i to što je kolovoz bio veoma klizav zbog kiše. Do direktnog sudara došlo je kada je Armin B. u jednom trenutku levim delom kamiona prešao na suprotnu traku, kojom je u tom trenutku iz smera zapada naišao "reno" srpskih tablica, u kom se nalazila porodica - pišu mediji.

Stariji brat bio za volanom!

Hrvatska policija još uvek nije saopštila identitet nastradale porodice iz Srbije. Ono što se zasad zna jeste da je u trenutku sudara za volanom "renoa" bio D. P. (38) iz Srbije, koji je vozio svoju majku i tri godine mlađeg brata. Tela su poslata na obdukciju, a nadležni pokušavaju da stupe u kontakt s njihovom porodicom u Srbiji.

Kamion s prikolicom prvo je udario u zaštitnu ogradu na auto-putu.

- Teretnjak je prvo prednjim delom udario u zaštitnu ogradu, a potom zadnjim delom kamiona u prednji deo automobila. Od siline udarca "reno" je bio potpuno smrskan, a delovi su se rasuli na sve strane - ispričali su očevici tamošnjim medijima.

Uplašen i bled

Majka i dvojica sinova, kako navode, preminuli su na mestu.

- Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na lice mesta, a vozač kamiona bio je vidno uplašen i bled kao krpa. Uviđaj je trajao satima, a oko 19 sati u petak Armin B. je uhapšen. Osumnjičenom za izazivanje saobraćajke sa smrtnim ishodom preti višegodišnja kazna zatvora - prenosi Jutarnji list:

- Biće ispitano i da li je Armin B. koristio mobilni telefon prilikom sudara.