AKTUELNO

Albanski biznismen Nazmi Čangu opisao je pakao kroz koji je prošao kada su pljačkaši kidnapovali i mučili njega i njegovu porodicu tokom pljačke ranije ove nedelje.

Kuća biznismena Nazmija Čangua u okolini Nikle opljačkana je u ranim jutarnjim satima ranije ove nedelje, dok je cela njegova porodica uzeta za taoce i mučena.

Biznismen je u svom svedočenju nakon torture rekao da je jedan od počinilaca nosio policijsku uniformu. Izvori navode da su neidentifikovana lica ušla u Čanguov stan, vezala ga i seksualno zlostavljala, a zatim ukrala novac i dragocenosti.

U međuvremenu se saznalo da je Čangu makazama odsečen prst i nanete povrede glave. On je posvedočio da je u početku pao u nesvest, a zatim je ponovo mučen, dok su mu žena i deca bili zarobljeni u drugoj prostoriji trospratnog stana.

Čangu je otkrio da su im naoružane i maskirane osobe stalno pretile i tražile šifru sefa dok su pretile Čangu, koji se u početku opirao, a zatim su sef otvorili šrafcigerom.

"Bilo je nekih 5-6 ključeva od kuće, a jedan je bio u sefu. Uzeli su nešto što su našli, iznos koji sam imao. Zna se da nisu došli ni zbog čega drugog. Imali su dve automatske puške i pištolj sa prigušivačem. Trojica su bila u mojoj sobi, tri u drugoj sobi, a dvojica dole. Rekao mi je da ih ima 19, da su opkolili kuću. Zlostavljani smo ja i moja porodica. Moja žena je stalno vrištala", rekao je između ostalog napadnuti biznismen.

Autor: