AKTUELNO

Ako je neko bio strastveni lovac, onda je to bio Darko. Živeo je za lov. Bio mi je prijatelj i teško da sada mogu reći nešto suvislo. Čovek je otišao i ništa ga neće vratiti. Кo je gde stajao, ko je pucao, kako se to desilo..., sve su to pitanja na koja nemamo odgovor i sada su manje bitna.

Ovim rečima je jučerašnji tragični događaj u kome je 45-godišnji lovac Darko Školak iz Grubišnog Polja, komentarisao njegov bliski prijatelj za Moj portal.

Fatalna povreda glave

Kako smo već pisali, juče oko 11.30 časova na prostoru otvorenog lovišta kod mesta Mala Dapčevica održan je lov na krupnu divljač u kome je učestvovalo više lovaca.

Tokom pogona divljači stradao je 45-godišnji lovac koji je zadobio prostrelnu ranu u glavu od koje je preminuo po dolasku u Opštu bolnicu Virovitica. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a po naredbi Opštinskog državnog tužilaštva u Bjelovaru sutra, 9. novembra, biće obavljena obdukcija u Opštoj bolnici Virovitica.

U toku je krivična istraga radi rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti smrti 45-godišnjaka.

Otac troje dece

Tragičan slučaj koji je zavio u crno Grubišno Polje, ali i širu okolinu komentarisao je i školski kolega preminulog lovca, inače oca troje dece.

"Niko sada ne može biti pametan. Nažalost, nesreće se dešavaju. Svima je jasno da to niko nije hteo da uradi, ali nazad nema", rekao je školski kolega preminulog Grubišnopoljca, koji je takođe lovac. On nje objasnio da Lovačko društvo Bilogora čine četiri lovačke jedinice - Veliki i Mali Zdenci, Pavlovac, Grubišno Polje i Ivanovo Selo, čiji je član navodno bio pokojni Darko Školak.

Napomenimo i da ovo nije prva tragična nesreća na području Grubišnog Polja u kojoj je jedan lovac izgubio život. Sagovornici portala Moj portal podsetili su se na tragediju iz 2002. godine, kada je muškarac u lovu usmrtio svog brata.

Autor: