AKTUELNO

Mediji u Severnoj Makedoniji javili su da je autobus pripadao agenciji "Besa trans".

Najmanje 45 osoba, među kojima petoro dece, poginulo je protekle noći u Bugarskoj u saobraćajnoj nesreći autobusa koji se zapalio, javile su svetske agencije. Prema prvim izveštajima, žrtve su iz Severne Makedonije, pošto je autobus registrovan u toj zemlji.

Foto: Facebook.com/BesaTransShkup, Tanjug AP/Nova TV

Kako je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je najveći broj stradalih iz Severne Makedonije, ali da ima državljana Srbije. Sa druge strane, surpotno tvrdi amabasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, ona je istakla da među povređenima nema državljana Srbije.

Mediji u Severnoj Makedoniji javili su da je autobus pripadao agenciji "Besa trans", koja organizuje turističke i šoping ture za Istanbul. Privremeni bugarski premijer Stefan Janev posetio je mesto nesreće, ali nije naveo detalje o nacionalnosti žrtava.

Nesreća se dogodila u 2.00 na autoputu kod sela Bosnek, oko 40 kilometara južno od Sofije, izjavio je bugarski zvaničnik zadužen za krizne situacije Nikolaj Nikolov i dodao da je sedam putnika spaseno i prebačeno u bolnicu.

Foto: Tanjug AP/Nova TV

Autobus iz za sada nepoznatih razloga udario u jednu ogradu i potom počeo da gori. Put na kojem se dogodila nesreća, nedavno je renoviran sredstvima Evropske unije, čija je Bugarska članica od 2007. godine. Nikolov je rekao da je vozač poginuo na licu mesta tako da nije mogao da otvori vrata putnicima da izađu.

#Autobus

#Bugarska