AKTUELNO

Objavljeni su snimci severnomakedonskog autobusa pre tragedije u kojoj je nastradalo 46 osoba u Bugarskoj.

Turistička agencija "Besa turs" iz Severne Makedonije, čiji se autobus zapalio u Bugarskoj, što je rezultiralo pogibijom 46 ljudi, dva puta nedeljno je organizovala ture u Istanbul.

U aranžmane sa dva i tri noćenja, po ceni od 79 i 99 evra, uključene su posete istorijskim i verskim mestima u Istanbulu.

Na Fejsbuk stranici te agencije su objavljeni snimci njihovih autobusa u Istanbulu, od pre dva dana.

Video: Facebook.com/Besa Trans-Shkup

- Ne mogu vam dati informacije. Ne znamo ništa - rekli su iz te kompanije makedonskim medijima.

Rodbina i prijatelji nastradalih u autobuskoj nesreći okupili su se jutros ispred sedišta agencije, interesujući se za svoje najmilije.

Foto: Tanjug/Minko Chernev/BTA Agency Bulgaria via AP

Agencija "Besa trans" je trenutno zaključana i čeka se da deo uprave stigne na posao.

Rođak jednog od putnika je rekao da im se iz agencije niko satima ne javlja i da su sve što znaju saznali iz medija, naveo je Alsat.mk.

Sedište „Besa transa” od jutros obezbeđuju policijski službenici.

Za vikend su u Tursku putovala pet autobusa ove skopske kompanije.

Video: Facebook.com/Besa Trans-Shkup

Nesreću je preživelo sedmoro putnika autobusa koji se zapalio, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze van životne opasnosti.

Severnomakedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani izrazio je zahvalnost na brzoj reakciji bugarskih zdravstvenih vlasti, dodajući da je svih sedam preživelih zbrinuto u bolnici "Pirogov" u Sofiji i da su u stabilnom stanju.

"Svi pacijenti su na vreme zbrinuti, ukazana je prva pomoć, svi su u stabilnom stanju. Očekujemo da ostanu dan-dva da bismo ih kasnije prebacili u Skoplje", izjavio je Osmani nakon obilaska bolnice u Sofiji.

Video: Facebook.com/Besa Trans-Shkup

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, dok je premijer Zoran Zaev rekao da među poginulima ima i državljana Srbije - jedan muškarac iz Preševa.

Među poginulima je i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Foto: Tanjug AP/Nova TV

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

#Autobus

#Bugarska