AKTUELNO

Majka i novorođenče koje je juče metalnom šipkom pretukao pijani muškarac u Međimurju, u Hrvatskoj, u stabilnom su stanju. Detetu su rane sanirane i u dobrom je stanju, javlja HRT.

Provesće nekoliko dana na posmatranju na Pedijatriji jer je reč o bebi staroj 20-ak dana koja je pretrpela povredu glave metalnom šipkom.

Podsetimo, majka i dete su iz Piškorovca i žrtve su porodičnog nasilja. Muškarac je pod uticajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama. Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju i naneo joj duboku ranu na glavi.

Dežurni pedijatar Dejan Balažina je potvrdio da dete ima povrede glave i natkolenice i nalazi se u bolnici zbog mogućih komplikacija.

- Radi se o muškom novorođenčetu starom nepune tri nedelje koje smo hospitalizovali, primili danas u popodnevnim satima. Radi se o povredama glave i leve natkolenice - rekao je Balažin za HRT.

- Dete smo primili zajedno sa majkom, majka je dobro. Mogu da kažem, na sreću, dete je isto dobro, zasad se čini da se ne radi o teškim telesnim povredama. Dete smo ostavili na opservaciji radi praćenja. Mislim da još nije bilo tako malo dete u pitanju, ali, nažalost, ima toga - dodao je.

Nada se da beba neće imati neke trajnije posledice.

- Zasad se ne čini da su to teške povrede, ali pratimo ga, tu je kod nas - rekao je.

Meštani Piškorovca svedoče da je muškarac bio sklon alkoholu i porodičnom nasilju. Postavlja se pitanje da li je porodica bila pod nadzorom Centra za socijalnu negu. Odgovor Centra još se čeka, piše Index.hr.

Autor:

#Hrvatska

#Nasilje

#Otac